Etno selo Čardaci (oaza ni na nebu ni na zemlji)

Cica
Etno selo Cardaci oaza ni na nebu ni na zemlji

Etno selo Čardaci, savršen naziv za oazu ni na nebu ni na zemlji. Spoj nespojivog. Sa jedne strane etno kućice koje odaju rustikalnu toplinu doma, domaća hrana, prijatna dobrodošlica domaćina, a sa druge strane sadržaj i visokokvalitetna usluga da zadovolji svakog zahtjevnog modernog gosta.

U prvi mah će vas začuditi da mirne ulice sa razbacanim simpatičnim kućicama mogu da pruže sve sadržaje za koje ste spoznali. Ali, to i jeste jedna od specifičnosti i ljepota Etno sela Čardaci, raznolikost kvalitetne ponude sa odmjerenošću u svemu.

Etno selo Čardaci i crno mačak

Posebno oduševljava što u Etno selu Čardaci potražimo avanturu kao porodica, najčešće u toplim ljetnim danima. Divimo se bujnoj održavanoj šarolikoj vegetaciji, rashlađujemo u bazenima ili pivima. Uživamo u igrarijama pastrmki i šarančića u jezerima, u gracioznosti labudova.

A sa druge strane, idealna je destinacija samo za mene i njega. Bijeg u romantičnu idilu. Spa centar u hladnim mjesecima u kombinaciji sa veličanstvenom večerom i kuvanim vinom obnavlja energiju i razbuktava najljepša osjećanja.

Etno selo za sve i za sva godišnja doba.

Vjerujemo da vas je privuklo čarobno etno selo u Vitezu, kao i nas. Pregršt je toga što nudi. Divne uspomene nosimo sa sobom. Pročitajte i uvjerićete se i zašto.

Etno selo Čardaci u Viteškom dolu

Etno selo Čardaci u Vitezu pripada velikom ekološkom turističko-zabavnom kompleksu „Viteški dol“ u čijem sastavu se još nalaze vodeni park „Ribica“, pivnica „Kod crnog mačka“, restoran „Kod mlina“, ribnjak „Izmišljeni potok“, hidroelektrana, vjetroelektrana i solarne ćelije, tri mala jezerceta, izvori i to sve na rijeci Lašva.

Mi smo se trudili da uživamo u svemu što Viteški dol nudi.

Udobni retro kutak

Čim uđete u selo, stižete na Trg začuđenih pogleda. Nije mu slučajan naziv.

Zbuni vas maleno jezerce i etno kućice na njemu i oko njega. Inače su kuće za smještaj i motel opremljeni u rustikalnom stilu sa bogatim etno motivima, što samo pojačava osjećaj topline i udobnosti.

Uz sve to, zadovoljavaju potrebe savremenog putnika LCD TV, klima uređaj, podno grijanje, mini bar, WI FI internet, kablovska televizija, fen za kosu i sigurnosni sef.

Poseban ugođaj je što su kuće, izgrađene u bosanskom stilu, jezerom i sigurnosnim kapijama odvojene od radoznalih pogleda drugih posjetilaca, tako da je pristup omogućen samo vama. Privatnost je zagarantovana. Ne očekujte nikoga da vam proviruje kroz prozor.

Wellness i Spa centar za opuštajuće momente

Poseban adut Etno sela Čardaci u zimskim mjesecima za nju i njega je wellness i spa centar.

Autentičan prostran ambijent uređen u istom stilu kao cjelokupno etno selo uz kvalitetan asortiman usluga se mora naći na listi „must do“ pri posjeti.

Spa centar u Etno selu Čardaci

Zadužili smo kod ljubaznog osoblja peškire i suknjice za finsku saunu i uronili u relaksirajuću zonu.

Opuštajuća zona sa hidromasažnim bazenom uz umjerenu prilagođenu muziku nagovještavaju da će vam i cijeli dan u ovakvom ambijentu biti malo. Naručite neko piće i prepustite se užitku.

Romantični bazen ispunjen slanom vodom obogaćenom himalajskom solju uz masažare pojačava osjećaj ležernosti.

U spa centru smo samo prelazili iz finske (suve) i turske (parne) saune na dio za opuštanje, pa u hidromasažni bazen. Baš smo se rasteretili od brzine svakodnevice.

Ne zaboravite se poslije sauna politi hladnom vodom iz bačvice, čisto da se uvjerite da nije san.

Čovjek zaboravi na vrijeme, brzo nam proletiše 3 sata. Ali, podijelićemo sa vama jednu važnu informaciju koja će vam kao i nama biti od velike koristi.

Ukoliko ste smješteni u etno selu i u okviru svoje ponude imate popuste za wellness i spa centar, benefite možete koristiti i na dan dolaska, i odlaska, i sve ostale dane vašeg boravka. Ne pitajte da li smo maksimalno iskoristili sve što nas je sledovalo!

Jedino vam može biti problem što spa centar nije ni sa motelom ni sa kućicama povezan unutrašnjim prolazom. Neizbježan je izlazak napolje da biste stigli do smještaja.

Spa centar Etno sela Čardaci nudi usluge dvije Slane pećine (crvene i zelene). Odličan kompromis da udovoljite i malcima jer ste imali 3 sata samo za sebe i njega. Izaberite dječiji program ili za odrasle (40 minuta).

Slane pećine, vrlo zanimljivo uređene, potpuno obložene himalajskom i kamenom solju nude prirodnu haloterapiju.

Raspitajte se da li imaju ponudu 3+2 gratis. Savršena kombinacija za sve koji putuju u timu od pet članova.

Gotovo smo se preselili u spa centar i slane pećine.

Ne odlazite dok ne isprobate još i raznovrsne masaže i tretmane. Iskoristite kompletan dijapazon usluga i već ste druga osoba. Mi smo kao leptirići.

U gostima kod crnog mačka

Reklasirani, odlepršali smo do Mačkovog trga. Zanimljiv ispis na tabli: „Ne boj se ako ti put pređem“. Mačak iz Etno sela Čardaci nije klasičan crni mačak, ne donosi nesreću, već naprotiv, uljepšava vam dane. Imali smo priliku i lično ga upoznati. Umiljat neki mačor.

Na trgu malo življa atmosfera, naročito u ljetnim mjesecima. Sigurno ćete se malo duže zadržati.

Zaustavite se u suvenirnici. Ponesite neku uspomenu. Duže će vas pratiti pozitivna atmosfera etno sela.

Važno: suvenirnica radi svaki dan osim nedjelje, ali se i tada može otvoriti pozivom na naznačeni broj.

Posjetili smo pivnicu „Kod crnog mačka“. Ambijent savršen. Atmosfera odlična, naročito u večernjim satima. Ponuda piva iz mnogih zemalja na zavidnom nivou. Prolutajte svijetom na brzinu.

Ako ste ljubitelj rakije, presijecite sa jednom domaćom Viteškom krvi.

Ne zaboravite da se nalazite u Viteškom dolu kod crnog mačka. Isprobajte i vitešku picu ili picu crnog mačka.

Sveopšti je utisak da su u Čardacima mislili o detaljima. Jednom ulicom ili kroz jedan objekat možete proći mnogo puta i uvijek će vam pažnju privući neka nova sitnica.

Odlična igra sa malcima je ko na više mjesta pronađe lik crnog mačka. Vjerujte da ga ima na svim mjestima: plafonu, krovu, zgradama, lampama, stolovima, barskim stolicama. Zaigrajte, svidjeće vam se.

Gdje u etno selo

Bogata tradicionalna trpeza u restoranu „Kod Mlina“

Sa druge strane Lašve, putićem pored mlina, stižemo i do restorana.

Pomalo izolovan, okružen vodenim površinama, odiše pitomim ambijentom.

Bašta restorana „Kod mlina“ upotpunjena bogatom vegetacijom uz pogled na brojne ribice, predstavlja najbolji bijeg od ljetnih vrelina.

Unutrašnjost restorana je izgrađena od prirodnih materijala, drveta i kamena. Uz mnoštvo detalja, koji su se koristili u seoskim domaćinstvima, još više vaš boravak u njemu čini komfornim. Ništa nas manje nije oduševio od ostalih cjelina etno sela.

Specifično za Etno selo Čardaci je što svaki objekat ima svoj lični pečat, ali je neka zajednička nit uređenja protkana kroz cijelu priču etno sela.

Hrana je domaća, ukusna. Preporuka je da probate njihovu savršeno spremljenu ribu iz ribnjaka “Izmišljeni potok” ili pak vitešku tavu. A uz sve to, savršeno ide neko dobro vince iz vinskog podruma. Kome se ne bi svidjelo.

Gastronomija u Etno selu Čardaci

Jedina je mana što ne služe domaću kafu.

Nakon kvalitetnog ručka i relaksacije, probajte istrošiti silne kalorije u dobro opremljenoj fitnes sali.

Rashlađivanje u vodenom parku “Ribica”

Bijeg od ljetnih vrućina je najbolje potražiti u vodenom parku “Ribica”.

Rekreacijski bazen, bazeni za plivanje, skokove, djecu, uz različite vrste vodenih atrakcija zaista može učiniti dan čarobnim, naročito djeci.

Nadam se da sad razumijete zašto se vraćamo u Etno selo Čardaci.

Često je i samo usputna stanica na putu od Sarajeva do Travnika, ali je čovjeku nekad potrebno makar i to malo ljepote i uživanja u domaćoj, ugodnoj atmosferi uz dobar ručak.

Dobre ponude za boravak u Etno selu Čardaci možete pronaći i na sajtu ekupon.ba, to je naš najčešći adut.

Mnoge druge zanimljive destinacije krije okolina Etno sela Čardaci. Posjetite vezirski grad Travnik ili mir pronađite u prirodnim ljepotama na vodopadima Ilomske.

A ako vas interesuju još neko fascinantno etno selo u Bosni i Hercegovini, posjetite Etno selo Stanišići u Bijeljini.

obavezno pogledajte

Ostavite komentar