PARCO NATURA VIVA (Safari park i zoo vrt)

Cica
Safari park i zoo vrt Parco Natura Viva

U blizini Gardalanda obavezno posjetite Safari park i zoo vrt (Parco Natura Viva).

Nerijetko ćete čuti ovakav komentar, ali vjerujte da Safari park, zajedno sa zoo vrtom zaslužuje posebnu pažnju i visoko se kotira na spisku mjesta „šta posjetiti sa djecom u Italiji“, bez obzira što ga često posjećuju samo zbog njegove blizine drugim privlačnim atrakcijama.

Mada, moram priznati, savršen vikend sa djecom dobijete u kombinaciji svih ovih atrakcija.

Safari park Italija

Safari park u Parco Natura Viva

Safari park u okviru Parco Natura Viva je san svakog djeteta, ali i nas „velikih“.

Zamislite se kako se vozite autom ili džipom, a može i autobusom, a oko vas se kreću divlje životinje… lav, hijena, leopard, žirafe, zebre, nilski konj, ljenjivci, majmuni, goveče…

Safari park u Italiji

Ne smijete izlaziti iz auta, hraniti niti uznemiravati životinje. Imajte u vidu da su u pitanju divlje životinje koje tumaraju oko vas.

Moram priznati da nije svejedno kada tako blizu čujete riku lava, oglašavanje hijene i gledate jurnjavu leoparda.

Ako odluče da vam prepriječe put, morate im dati prvenstvo prolaza.

Ne morate brinuti da će vam se divlje životinje bacati na auto i da će vas vrebati, ali morate poštovati pravila, jednostavno morate, da biste bili bezbjedni, jer oni su tu, oko vas.

Vijugate vi lagano putem. Nižu se životinje. Neke žive u zajedništvu, druge su izdvojene. Gledate ih kako jedu, šetaju, igraju se, zavode jedna drugu, oglašavaju se…

Zaista je jedinstven doživljaj.

Mi smo oduševljeni, ali baš oduševljeni. Definitivno je avantura za pamćenje.

Afrički safari u Italiji

Što se tiče ulaznica, postoje različiti paketi i sigurni smo da ćete pronaći najbolji za vas.

Ulaznice se dijele na standard i smart u zavisnosti od dana posjete, odnosno od potražnje. Na njihovom sajtu možete pronaći kako se kategoriše vaš dan planirane posjete. Standard ulaznice su skuplje od smart, samo da se zna.

Pogledajte zvaničan sajt Parco Natura Viva i informišite se o cijenama. Mi ćemo vam samo reći da je u vrijeme naše posjete Family ticket 2+3 bio 99 u standard paketu (djeca se računaju od 3-12 godina), mlađi od 3 godine ulaze besplatno.

Ulaznica obuhvata Safari park i Fauna park (fenomenalan zoo vrt) koji svakako morate vidjeti i o kome pišemo u nastavku.

Gdje sa djecom u Italiji - Safari park

Safari park možete posjetiti i provozati se svojim autom, a možete iznajmiti i njihov džip, ali bez vozača (35€/h).

Za obilazak Safari parka vam je potrebno 40 minuta.

Zoo vrt u Parco Natura Viva

Zoo vrt u okviru Parco Natura Viva je pješačka zona parka ušuškana u prirodi koja vas stazom dugom 4 km provodi kroz 5 kontinenata zemlje.

Zoo vrt u Italiji

Provešće ona vas i kroz park izumiranja, a posjetićete i farmu životinja gdje će malci imati priliku da se sa njima aktivno druže.

Možemo vam samo reći da je u pitanju jedan od boljih zoo vrtova koji smo posjetili. Vrlo je prostran. Fenomenalno uređen.

Gdje sa djecom u Italiji - zoo vrt

Ono što se nama posebno svidjelo je što su životinje smještene na prostranim, njima prilagođenim staništima. Igraju se, trčkaraju, vrlo su aktivni. Ne primjećuju nas.

I još nešto što nas je posebno oduševilo je što smo vidjeli mnogo mladunaca.

Posmatraćete nilske konje kako se brćkaju sa svojim podmlatkom, gledaćete majmune kako se češkaju, kengure kako skakuću, leptire kako se razmožavaju, dok drugi oblijeću oko vas.

Zoo vrt i safari park u Italiji

Spazićete lava kako grandiozno hoda i riče, merkate kako pokušavaju zadiviti jedni druge. Mnoštvo toga će vas oduševiti.

Širom parka su vam klupe za odmor, ali i ugostiteljski objekti gdje možete kupiti hranu i piće. Nemojte se čuditi ni kada pored vas u baru graciozno prošeta paun, jer ipak ste u zoo vrtu.

Prošlo je nama 4 sata šetnje kao dlanom o dlan, jer zaista se ima mnogo toga u zoo vrtu vidjeti i naučiti.

Zoo vrt Garda

„Parco Natura Viva“ se nalaze na sredini puta između Verone i jezera Garda u Italiji i „must do“ je aktivnost, vjerujte nam na riječ.

Ako putujete sa djecom, posjetom Parco Natura Viva stvarate uspomenu koja se na zaboravlja.

Za savršeno putovanje kombinujte destinacije Trst – Parco Natura Viva (Safari park i zoo vrt) – Gardaland

obavezno pogledajte

Ostavite komentar